Lillian Boutté på 20 års jubilæumsturné

Søndag 18. januar 2015 kl: 22:32

Lillian Boutté

For 20. gang præsenterer FINN BURICH den populære amerikanske jazz- & gospelsangerinde Lillian Boutté på vinterturné i Danmark i perioden fra den 15. januar til den 8. februar 2015.

Lillian Boutté & Burich-l´Etienne N.O. Ensemble er et internationalt sammensat band, som spiller jazz, gospel og blues med "New Orleans-sound".

New Orleans, USA (vocal) er født i New Orleans, Louisiana, hvor hun studerede musikterapi på Xavier University of New Orleans. Det blev hurtigt kendt lokalt, at hun var en talentfuld gospelsangerinde, og lidt efter lidt udvidede hun repertoiret med jazz, rhythm & blues og swing.

Hun har bla. indspillet plader med Allan Toussaint, Dr. John, Mylon LeFleur, Lee Dorsey og the Olympia Brass Band.

Hun har endvidere arbejdet med navne som Benny Waters, Chuck Credo, Danny Barker, Humphrey Lyttleton, Harry "Sweets" Edison, Milt Hinton, Al Gray m.m.fl.

I november 1986 opnåede Lillian Boutté den store ære officielt at blive udnævnt til sin hjembys musikalske ambassadør - New Orleans Music Ambassador - en titel ingen anden er skænket siden Louis Armstrong!
Hun kvitterede med en storslået Europaturné, hvor hun udbredte New Orleans musikkens unikke stilarter for det tryllebundne publikum.

I september 1988 vendte Lillian Boutté - som eneste lokale artist - hjem til den ærefulde opgave at synge nationalsangen ved det republikanske partis konvent på Louisiana Superdome.

De senere år er hun blevet så stort et navn, at hun nævnes i sammenhæng med Dinah Washington, Billie Holiday, Aretha Franklin og Mahalia Jackson.

Hendes popularitet er indiskutabel og hun vækker glade minder fra hendes årlige vinterturné rundt i Danmark, som er løbet af stabelen hvert år siden 1995 og som har bragt hende til de fleste koncertsale og kirker i landet.


© Copyright 2019 Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.
Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648
Booking Tel: 7020 3648
E-mail: niels.kofoed@nkmusic.dk