Det Var Tidligt

Kirkekoncert - vokalgruppe

Vokalgruppen Det Var Tidligt er et ungt ensemble, der laver koncerter med musik fra renæssance og reformationstid - tiden hvor Columbus opdagede Amerika, Christian IV byggede Rundetårn og Luther lavede kuk i den katolske kirke.

Det Var Tidligt har lavet mange koncerter i Danmark og Sverige og blev i januar 2006 portrætteret i DR P2s musik-magasin Bolero.

Hvis Christian IV havde haft en iPod, havde han sikkert lyttet til sin ynglingskomponist, Mogens Pedersøn, som han selv sørgede for at få uddannet i Venedig. Her havde den travle konge kunnet finde ro i dagligdagens virvar af svære beslutninger.

Renæssancemusik er nemlig enkel at lytte til - så enkel at vi godt tør love, at alle kan følge med uanset musikalske forudsætninger. Og meget af musikken formidler en helt særlig ro, en fornemmelse af sammenhæng langt fra internet-tidsalderen.

Ren easy listening er det dog ikke, for ved at beskæftige sig med renæssancemusik kan man lære en masse om vores kultur, og en masse om hvordan selv popmusikken har rødder helt tilbage i det tidligste Europa.

Advent - Påske - Sommer

For tiden tilbyder Det Var Tidligt tre koncertprogrammer: En adventskoncert med julemusik fra de rigtigt gamle dage, en passionskoncert med Buxtehudes Membra Jesu Nostri for fem sangsolister og kammerorkester samt en sommerkoncert med musik skrevet til Jomfru Maria. Hvis det ønskes, kan advents- og sommer-koncerten efterfølges af et lille "efterspil" med verdslige sange i sognegården etc. Det Var tidligt er meget fleksible og åbne over for forslåede programændringer, fællessalmer etc.

Advents- og sommerkoncerten er relativt uformelle. Undervejs i koncerterne fortæller vi om musikken på en enkel og ligefrem måde, der henvender sig til alle.

Passionskoncerten er en sammenhængende "meditation," hvor Det Var Tidlligt undervejs reciterer den danske oversættelse af teksten til den enkle og gribende musik.

Det Var Tidligt er:

Katrine Skovmand-Larsen, sopran, sangstuderende ved
Nordjysk Musikkonservatorium og Trinity College of Music
i London.

Charlotte van Führen, alt, musikstuderende ved
Københavns Universitet.

Rasmus Rysgaard, tenor, musikstuderende ved
Københavns Universitet.

Mads Djernes, baryton og orgel, orgelstuderende ved
Det Jyske Musikkonservatorium.

Toke Koldborg Jensen, bas, PhD. Arbejder i det private
erhvervsliv.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Det Var Tidligt er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Det Var Tidligt

For booking af Det Var Tidligt ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld