Helene Blum - Julekoncert

En sød og liflig klang

Et vigtigt hjørne af sangeren Helene Blums koncertaktivitet knytter sig til julens musik. Siden 2006, hvor hun udgav det prisbelønnede album "En sød og liflig klang", som udelukkende består af julerepertoire, har Helene Blum hvert år i december turneret i Danmark og Tyskland med et repertoire bestående af julens salmer, viser og instrumentalmusik.

At vi i julens salmer har en stor skat af fremragende melodier og tekster er en kendsgerning, som blot bliver understreget i Helene Blums fortolkninger.

Ved disse koncerter har Helene Blum indtil nu optrådt enten som solist, med trio eller kvartet, og i december 2008 optrådte hun med uddrag af koncerten i de store og ansete tyske TV-shows: "Weihnachten in Europa" (Bayerische Rundfunk) samt "Schöne Bescherung" (Westdeutscher Rundfunk).

I december 2009 lancereres "Nordisk Jul - Helene Blum & Harald Haugaard med nordiske gæster". Ved denne koncert medvirker seks højtprofilerede nordiske musikere, og koncerten har følgelig nordisk julemusik som udgangspunkt.

"Nordisk Jul - Helene Blum & Harald Haugaard med nordiske gæster":
"En sød og liflig klang-kvartetten":
Helene Blum: sang, violin & guitar
Harald Haugaard/Ditte Fromseier: violin & viola
Kirstine Elise Pedersen: cello
Frederik Vedersø/Rasmus Zeeberg: guitarer

"himmelsk stemme ... en koncert vi sent vil glemme"
- Flensborg Avis dec 2008.

Biografi
"Overjordisk smukt ... Helene Blum har en af dansk folkemusiks smukkeste stemmer..."
- Jyske Vestkysten

Helene Blum har bjergtaget mange tilhørere fra Canada over Europa til Japan med sin faste klare stemme og rene inderlige udtryk.

Hendes kunstneriske ståsted er både det nyskabende og det rodfæstede. Som sanger tager hun udgangspunkt i århundrede gamle sange, som hun genopfinder i nutidige fortolkninger og blander elegant med nye sange, ofte hendes egne. Hun er dybt forankret i det danske musikalske modersmål, men er samtidig ikke bange for at udfordre det.

Hun bad selv om at få en violin i hånden som to-årig, og gennem hele sin barndom voksede hendes musikalske talent sig frodigt og stærkt i med og modspil fra bl.a. hendes tre tillige musikalske søstre. Hun spillede cello, violin og navnlig klaver; og sang viser og salmer, hvormed det danske musikalske modersmål blev prægnant fra en tidlig alder.

I 2004 blev hun som den første sanger uddannet på Det Fynske Musikkonservatoriums folkemusiklinje, og i 2005 udgav hun julealbummet "En sød og liflig klang" i eget navn, for hvilket hun modtog en Danish Music Award for årets folk debut for. Den fynske sangerinde turnerer nu primært med kvartet og trio i eget navn samt det syv mand store Helene Blum & Harald Haugaard Band, og hun har tidligere været afsted med den prisbelønnede danske duo Haugaard & Høirup samt kollega og sanger Karen Mose, som hun udgav albummet "Solen" sammen med i 2003. Hun har flere gange været solist i den anerkendte tyske saxofonist Richard Westers berømte "Nacht der Lieder" koncerter, givet regelmæssige koncerter med organisten Poul Skjølstrup, været gæstesolist med tidlig musik ensemblet "Via Artis", haft en syngende hovedrolle i Schleswig-Holsteinische Landestheaters balletopsætning af Medea og i foråret 2009 har den unge danske komponist Rasmus Zwicki skrevet en større rolle til hende sin nye opera "KONSUMIA", som opsættes på Den Fynske Opera. Hun har optrådt på store canadiske festivaler, i danske og tyske spillesteder og kirker, på den officiele danske pavillion ved EXPO i Nagoya, Japan i 2005 og i dansk og tysk TV.

"Ein Stück Glückseligkeit" . ebenso klar wie frisch und unverbraucht ist Helene Blums hinreißende Naturstimme ... und sie hat die Gabe ihre Stimme mit dem Herzen klingen zu lassen."
- Südkurier

Med hendes talent og stemmes mange facetter og alsidighed er hun en unik sanger med et yderst personligt udtryk, som spænder fra det varme over det inderlige til det glædesstrålende og underspillede lune. Hun er en enestående formidler, som formår det sjældne at forene det sarte med det kraftfulde.

I januar 2009 udgiver Pile House Records hendes soloalbum "En gang og altid" (PHR0209), som viser nye sider og dybde af hendes stil, repertoire og udtryk, og som på tydeligst viser, at her kommer den danske sang anno 2009.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Helene Blum - Julekoncert er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Helene Blum - Julekoncert

For booking af Helene Blum - Julekoncert ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Helene Blum - Julekoncert

 Helene Blum
Lyt til Helene Blum - Julekoncert

Get the Flash Player to see this player.

Når jeg lukker øjnene
Se video med Helene Blum - Julekoncert

Get the Flash Player to see this player.

Info
Kontakt
Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648
Booking Tel: 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere