Collegium Vocale

Vokalensemble - sangkor

Collegium Vocale er et professionelt arbejdende vokalensemble med 16 kompetente sangere, ledet af den bulgarskfødte kordirigent Michael Deltchev.

Ensemblets repertoire spænder vidt - fra renæssance og barok til ny skandinavisk, østeuropæisk og amerikansk kormusik, såvel kirkeligt som verdsligt repertoire. Af kirkelige værker, fra de seneste år i Collegium Vocale, kan nævnes bl.a. Scarlattis Stabat Mater, Allegris Miserere, Brahms' Messe, Faurés Requiem og Niels la Cours Missa Brevis.

Collegium Vocale synger altid advents- og julekoncerter i flere kirker i december, gerne med engelsk kormusik, bl.a. som del af De 9 læsninger.

Men Collegium Vocale synger også ikke-kirkelig kormusik, senest et sommer- og kærligheds-program med passionerede sange af bl.a. engelske Edward Elgar og bløde klange i amerikanske Eric Whitacres kormusik. Den lyse, nordiske kormusik og den nordiske folketone indgår også oftest i Collegium Vocales koncertprogrammer.

Collegium Vocale, der siden starten i 1982 har haft basis i Århus, henter sine medlemmer blandt dygtige sangere fra en stor del af Østjylland. Ensemblet har gennem årene hovedsageligt udfoldet sig indenfor Danmarks grænser, men har også haft koncertvirksomhed på internationalt plan, ved flere korkonkurrencer.

Collegium Vocales dirigent, Michael Deltchev, dirigerer flere danske kor og orkestre og formidler et højt musikalsk niveau - fortæller gerne om musikken.

Collegium Vocale afholder koncerter i hele landet

1. Evensong / De 9 læsninger
Evensong er en gammel engelsk tradition med rødder tilbage til 1500-tallet. I løbet af den viktorianske periode nærmer traditionen sig den evensong, vi kender i dag, men en gudstjeneste bestående af ni læsninger med tilhørende carols anvendt ved advent og jul. Sin helt aktuelle form fik Evensong-traditionen i 1928 ved King's College i Cambridge, og under netop denne form fejres julen i dag i mange engelske kirker.

2. I love you
Koncert med a capella værker skrevet på kærlighedstekster af moderne nordiske og amerikanske komponister.

3. Påske koncert
Passionsmusik med bl.a. Stabat Mater af D. Scarlatti, samt bl.a. musik af Kn. Nystedt

4. Alle Helgen koncert
Musik til minde om de døde, både dem vi selv har mistet og alle de mennesker, som har båret den kristne tro videre gennem generationer. med bl.a. Requiem af G. Fauré eller Requiem af M. Duruflé, samt musik af bl.a. E. Elgar og A. Pärt

5. Beyond The Eastern Wind
Koncert med a capella værker skrevet af østeuropæiske komponister. Værker af bl. a. A. Schnittke, A. Pärt, N. Gorecki.
Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Collegium Vocale er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Collegium Vocale

For booking af Collegium Vocale ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld