Hal & Nikolaj

Kirkekoncert

Hal & Nikolaj er en fremstormende duo på den internationale folkemusikscene. I 2008 udgav de deres debutalbum, "Hal & Nikolaj", der blev hædret som "Årets Debut" og "Årets komponist" ved Danish Music Award Folk 2009.

De to unge musikere Hal & Nikolaj går nye veje i et univers, der vækker genklang. Med sig i oppakningen har de både den keltiske og den skandinaviske folkemusiktradition, men de spiller primært deres egne kompositioner, og det med en originalitet og et nærvær, som ganske enkelt er uovertruffet.

Det landskab, de tager os med igennem, danner en harmonisk helhed, men er også fyldt af kontraster: modent og legesygt, sprudlende og eftertænksomt, æterisk og jordnært.

De to multiinstrumentalister gør med deres underspillede virtuositet og overraskende arrangementer god brug af de virkemidler, de har til deres rådighed. Såvel på scenen som på deres anmelderroste debutalbum fornemmer man tydeligt, hvordan kunstnerisk kompromisløshed komplimenteres af et besnærende lune.

Hal & Nikolaj er et makkerpar, som insisterer på, at have sig selv med i alt hvad de gør, og dermed ufravigeligt giver deres lyttere en skelsættende musikalsk oplevelse.

Hal Parfitt-Murray er vokset op i Skotland og Australien og har et solidt kendskab til den keltiske folkemusik. Han har taget sin uddannelse på Det Fynske Musikkonservatoriums Folkemusiklinje, men har også studeret moderne kompositionsmusik på The International Centre for Music Studies ved Newcastle University.

Nikolaj Busk, som er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium, er opvokset med højskolesang, Louis Armstrong og Kim Larsen og er siden blevet adopteret af folkemusikken. Måske er det den vandrelyst, det mod og den fordomsfri tilgang til musikken, de deler, der gør dette kulturmøde så yderst vellykket.


Hal Parfitt-Murray: violin, bratsch, sang, step

Nikolaj Busk: klaver, indisk harmonium, harmonika, electronics, step, toypiano m.m.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Hal & Nikolaj er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Hal & Nikolaj

For booking af Hal & Nikolaj ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld