Hymns from Nineveh solo

TID TIL TRO, HÅB OG FORDYBELSE

Mandag 1. februar 2016 kl: 20:38

Jonas Petersen fra Hymns from Nineveh

Sangskriver og forsanger i Hymns from Nineveh giver nu solokoncerter med sange fra bandets nye album, Sunday Music.

Hymns from Ninevehs begavede, følsomme sange om tvivl, sorg og spiritualitet har rørt publikum og anmeldere siden de første sange udkom i 2009. Nu er sanger og sangskriver Jonas H. Petersen på vej med
tredje fuldlængdealbum, som kredser om længsel efter nærvær og fællesskab.

Mens seneste album VISIONS tog udgangspunkt i en filosofisk tanke og en konceptuel form, klemmer Sunday Music fat om hjertet i en langt mere umiddelbar form.

"Hymns from Nineveh er det første jeg tænker på, når jeg vågner, og det sidste jeg tænker på, inden jeg sover. Jeg har det ligesom Sufjan Stevens engang sagde: det her er ikke et kunstprojekt - det er mit liv. Sunday
Music er sange om store følelser, om det, der rører mig. Følelsen af længsel efter kærlighed, nærvær og fællesskab er en rød glødetråd gennem sangene. Men sangene kan også ses som en fortælling om en magisk søndag, hvor tiden ophæves, årstiderne skifter frem og tilbage, og hvor man følger et menneske på en livsvandring - en livsvandring, der i høj grad spejler min egen", fortæller Jonas Petersen.

Under arbejdet med de nye sange rejste Jonas sidste år for første gang tilbage til det land, han tilbragte fem år af sin barndom i (fra 2 til 7 år). For at søge inspiration og for at finde tilbage til noget i sig selv. Dengang - på
barneben - undersøgte Jonas verden fra et nedlagt hotel i Botswana på grænsen til Sydafrika. Mens hans far underviste præsteelever og hans mor udbød hygiejnekurser, lyttede Jonas til korene i kirken, til lyde, indtryk
og stemmer, som det afrikanske land omgav ham med.

Hans gendannelsesrejse sidste år blev enormt følelsesladet, og han opdagede, at hans måde at komponere på med forkærlighed for komplicerede kompositioner - det polyrytmiske og vokalharmonierne - er noget, han er
opflasket med fra de afrikanske kirker og sangtraditioner. Botswana er med på Sunday Music i flere lag. Jonas har optaget spor på turen, som er med på albummet, der er afrikansk inspireret percussion, og i teksterne kan man også lede efter spor, der fører tilbage til Botswana.

Hymns from Nineveh har været i studiet i ni måneder og arbejdet med en kompleks produktion med strygere, blæsere, percussion, som også har involveret et væld af gæstemusikere. Nærværet har været centralt, ikke
kun i teksterne, men også i produktionen, som Aske Bode står bag. Der er lagt vægt på luft og lethed og at gå helt tæt på vokalen, som står lysende klart i centrum af det alsidige og ambitiøse lydbillede.

Titlen på albummet - og første single - er en generobring af søndagen som ugens magiske dag. Søndagen og Sunday Music som en hengemt - eller glemt - lise. Hvor vi samler os igen. På Sunday Music tager Hymns from Nineveh os med til søndagen, når den er bedst. Når yndlingspladen giver os letheden tilbage. Når vi mærker skønheden i den nye begyndelse. Hviledagen, hvor ugen slutter, og den nye står klar fyldt op af lys.

Hymns from Nineveh er tilbage - med søndagens løfte om alt det gode, der skal lige til at ske.


© Copyright 2019 Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Seneste nyheder

Ny hjemmeside med kirkekoncerter

Ny hjemmeside med kirkekoncerter

NKMUSIC HAR LANCERET KIRKEKONCERTER.DK
NKMusic har udvidet med endnu en hjemmeside: Kirkekoncerter.dk, hvor der kan bookes en lang række danske kunstnere der alle er særdeles velegnede til koncerter i landets kirker.
Klassisk legende møder popdronning

Klassisk legende møder popdronning

FÆLLES JUL
Det begyndte som en sjov ide i Aftenshowet, hvor popstjernen Anna David og den klassiske kunstner Michala Petri blev bedt om at optræde sammen. Nu giver de den hele armen.
Rytmisk musik ved kirkens vigtigste højtid

Rytmisk musik ved kirkens vigtigste højtid

PÅSKESALMER FÅR NYT LIV
Lise Petersen fortolker opstandelsesbudskabet i en række påskekoncerter.
NKMusic præsenterer NY: Julekoncerter.dk

NKMusic præsenterer NY: Julekoncerter.dk

NYT SITE:
Det nye site gør det let at booke en julekoncert.
Hymns from Nineveh solo

Hymns from Nineveh solo

TID TIL TRO, HÅB OG FORDYBELSE
Sangskriver og forsanger i Hymns from Nineveh giver nu solokoncerter med sange fra bandets nye album, Sunday Music.
Book Basim til din kirke

Book Basim til din kirke

KIRKEKONCERTER 2015-2016
Efter Basim's store succes ved det Danske Melodi Grand Prix 2014 har
Basim i samarbejde med det Danske Bibel Selskab indspillet en sang,
som udkom på et samlet album i efteråret 2014.
Trio Before fortsætter populære kirkekoncerter i 2015/16

Trio Before fortsætter populære kirkekoncerter i 2015/16

FLERE SALMER OG SANGE FRA POPULÆR TRIO
Den danske Trio Before fortsætter sine smukke kirkekoncerter i det kommende år.
Michala Petri & Lars Hannibal

Michala Petri & Lars Hannibal

25-ÅRS JUBILÆUSTURNE 2016
Petri/Hannibal Duo Jubilæumsturné 2016
Jubilæumskoncert-turné 2016
Kaare Norge

Kaare Norge

UDSOLGT TIL KAARE NORGE KONCERT
Søndag, den 2. aug. gav Kaare Norge koncert i Sørig Kirke
Lillian Boutté på 20 års jubilæumsturné

Lillian Boutté på 20 års jubilæumsturné

For 20. gang præsenterer FINN BURICH den populære amerikanske jazz- & gospelsangerinde Lillian Boutté på vinterturné i Danmark i perioden fra den 15. januar til den 8. februar 2015.