Peter Viskinde

koncert

Peter Viskinde vil fra efteråret 2010 spille kirkekoncerter i landet over med, med brug af kirkens orgel som et bærende element.

For nylig blev jeg spurgt om jeg ville synge en sang til en begravelse. Bent, hvis kone Bente var død, ville gerne ha´at det var min sang fra 1995, " No peace like in heaven".

Jeg havde lidt betænkligheder ved det, ikke mindst fordi jeg frygtede ikke at kunne gennemføre uden at krakelere og lade mig rive med af situationenes alvor", udtaler Peter Viskinde, og fortsætter: Jeg valgte at gøre det.

Mens vi ventede på at skulle spille, spillede den gode organist " Altid frejdig når du går". Steffen van Norde, min makker, og mig sad bogstavelig talt klods op af orglet, og jeg fik den der fysiske oplevelse af det store register som orglet spænder over, fra den fine top til den store bund, der fik gulvet til at vibrere.

Det var i det øjeblik at ideen til at udsætte mine sange, og nogen af mine favoritsange, udsat for kirkeorgel og akustisk guitar, opstod. Vi indspiller snarest de første sange i Lystrup kirke med vores kirkeorganisten Lasse Nyrup, og vil fra efteråret 2010 spille kirkekoncerter i landet over med, med brug af kirkens orgel som et bærende element.

Lasse Nyrup: Uddannet kirkeorganist som 15 årig fra Vestervig kirkemusikskole.
Steffen van Norde: Guitar
Peter Viskinde: Guitar og vokal

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Peter Viskinde er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Peter Viskinde

For booking af Peter Viskinde ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Peter Viskinde

Peter Viskinde

Peter Viskinde

NYT ALBUM - VED NÆRMERE EFTERTANKE

Viskinde har valgt sange fra eget bagkatalog og favoritter, fra andre komponister, til det kommende album.

"Jeg forsøger at komme tættere på kernen i de enkelte sange, ikke for at prøve at skrive historien om, som andre ivrigt gør det, men for at give de sange, som er en stor del af mit liv, det de fortjener. Payback time, så at sige. Jeg sætter en ære i at udvise respekt og hengivenhed over for de sange, som har ændret mit liv. Nogen er lavet helt om i takt og tone, andre, ikke så meget. Alle er de indspillet som first takes, med vokal og guitar samtidig. Mindst muligt hokus pokus og så meget nærvær som muligt." udtaler Viskinde fra studiet i Århus.

"No Peace Like In Heaven" skrev Peter Viskinde i 1995, til albummet Midnight Mission. Sangen skrev sig selv på hans gamle Grabau klaver, i C dur. Peter spiller ikke klaver, og hvis han gør lidt, er det i C. Der er, som mange vil vide, ikke så mange svære sorte tangenter i den toneart. I studiet senere den dag, blev den indspillet med en anden sanger og fik en lyd og form, som, ifølge Alex Nyborg Madsen, fik den til at minde om en slagsang for en Sydamerikansk bananstat.

"Paradise Coming Home To You" er fra 2000, og tidligere indspillet til "Sheriff Songs". Ned i tempo og toneart er den kommet. Meget tættere på nu.

"Corrina Corrina". En af Peter Viskindes favoritter fra den store Amerikanske sangbog. Indspillet af mange gennem tiden. Især Bob Dylans udgave fra 1962 er forbillede for deres version. "My Heart Belongs To You" er fra "Good times" albummet fra tidligere i år. Den trængte til at komme lidt tættere på.

"Don't Think Twice". Skrevet af Bob Dylan til Freewheelin-albummet fra 1964. Hvis Viskinde skulle vælge sin favoritsang af alle, er det den. Har nu, måske ret unødvendigt, følt det nødvendigt at indspille den. Men ok, som altid, han gør det også mest for sin egen skyld.

1. Single fra albummet er " No Peace Like In Heaven ".


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld