Lone Hertz & Lars Hannibal

thomasevangeliet

Lone Hertz og Lars Hannibal giver liv til de ældst kendte Jesus-ord: Thomasevangeliet

Lone Hertz og Lars Hannibal giver liv til de ældst kendte Jesus-ord: Thomasevangeliet

For nøjagtig et år siden, november 2003, gav 18 fremtrædende danskere, alle med fornavnet Lars eller Lone, hinanden håndslag på at hjælpe Folkekirkens Nødhjælp med at samle mindst en million kroner ind til minerydning i det nordlige Albanien. Blandt dem skuespilleren Lone Hertz og guitaristen Lars Hannibal. De kendte ikke hinanden, men et par dage efter mødet ringer Lone Hertz til Hannibal.
- Kender du Thomasevangeliet?, spørger hun. Lars Hannibal må svare et tøvende nej. Som så mange andre kender han kun ganske lidt til Thomasevangeliet; denne samling af Jesus-ord, der blev fundet i et papyrus-håndskrift i 1945 Egypten. Og som menes at stamme helt fra oldtiden, og derfor er ældre end Det Nye Testamente. Nej egentligt kender han det ikke; men så snart han satte sig til at læse ordene, blev han grebet.
- Det tog ved, smiler han, og fortsætter: Disse tekster rørte ved mig. Og det er ikke intellektuelt. Det er følelsesmæssigt, det er kropsligt. Der er både stærke tekster, om blodhævn og retfærdigheden, der skal ske med sværdet i hånd; men samtidig besidder de en poesi og en åbenhed. De kan læses og forstås som rettesnore. Læs for eksempel: Kend det som er foran dit ansigt, og det som er skjult for dig, skal blive åbenbaret. For der er intet skjult, som ikke skal blive åbenbaret. Eller: Jeg vil give Jer det, som intet øje har set, og det, som intet øre har hørt, og det, som ingen hånd har rørt, og det som ikke er opstået i noget menneske hjerte.
Så for Lars Hannibal blev det snart et indlysende projekt: Ja, nu hvor han kender Thomasevangeliet vil han selvfølgelig være med til at sætte musik til de stærke ord, som Lone Hertz har introduceret. Og det skal være musik, der yderligere kan åbne tilskuernes øjne, ører og sind for ordene og den bagvedliggende betydning.
- Vi prøvede først med klassisk spansk guitar, det gik ikke. Så med wienerklassik, og derefter barok og moderne musik. Det gik heller ikke. Først da vi oplevede teksterne sammen med renæssancemusik kunne vi mærke, at her faldt evangeliet endelig til ro. Den musik minder meget om folkemusik, er genkendelig, og da den samtidig er meget strofisk bygget op, giver det en mulighed for at klippe i musikken og gentage. Sammen med Lone Hertz' stærke tolkning er musikken med til at trække publikum ind i den strøm af måder at tænke på, som Thomasevangeliet tilbyder: tænkepauser eller refleksionssekunder, forklarer Lars Hannibal, der har valgt at fremføre musikken på sit andet hovedinstrument ved siden af guitaren, lutten. Med sine sprøde klange og sit væld af overtoner er den yderligere med til at øge modtageligheden.
- Folk bliver både rystede og rørte, fortæller Lars Hannibal, om den effekt som parrets levende fremførelser af Thomasevangeliet giver. - Og selvom der ikke er noget, der kan sammenlignes med den levende formidling, er vores ønske med denne CD at give publikum noget, de kan tage med hjem. Nogle af kristendommens oprindelige tekster; tekster, som ikke har været gennem århundreders gejstlige kultivering. På den måde håber vi, at denne mundtlige formidling af Jesus ord i Thomasevangeliet kan bruges, også af unge mennesker, som ofte er meget åbne, i deres åndelige søgen. Som ord, det enkelte menneske kan lægge ned mellem sig selv og sin adfærd, siger Lars Hannibal, før han slutter - atter med et citat fra teksten:

- Den som har ører at høre med, skal høre.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lone Hertz & Lars Hannibal er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Lone Hertz & Lars Hannibal

For booking af Lone Hertz & Lars Hannibal ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Lone Hertz & Lars Hannibal

 Lars Hannibal & Lone Hertz
Info
Kontakt
Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648
Booking Tel: 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere