Glasspillerne Henrik & Erik Hansen

En velklingende musikalsk oplevelse

En musikalsk oplevelse for øjne og ører - med glasspillerne Erik og Henrik Hansen, far og søn, som er blandt de meget få på verdensplan, der har opbygget glasinstrumenter og behersker at spille på dem på linie med andre instrumenter, og har derfor jævnligt medvirket på tv i ind- og udland.

Glasinstrumentet har især været kendt siden 1700-tallet, men det kan stadig vække opsigt!
For de fleste vil det være første gang de oplever det "live", og foruden den smukke lyd, er det specielt at se de mange glas afstemt med vand, samt teknikken ved glasspil, hvor de fugtede fingerspidser berører glaskanterne og frembringer de fine klare toner - der bliver til salmemelodier, danske sange, kendte temaer fra film og musicals samt et par livlige menuetter af Mozart og Beethoven.
Desuden fortælles om glasinstrumentets historie og familien Hansens tilgang til instrumentet i tre generationer

CD med glasmusik
Glasspillerne Erik og Henrik Hansen har indspillet en cd med guitarist Laif Møller Lauridsen samt strygere fra Århus Symfoniorkester - ligesom glasinstrumentet er sådan en indspilning noget af en sjældenhed.

Supplerende information
Tilbage i 40´erne var Erik Hansens onkel Ejnar Hansen en kendt glasspiller, han flyttede til USA og lavede tv-shows blandt andre med Victor Borge, senere var den 20-årige Erik klar til at føre traditionen videre.
Han havde lært at spille violin og kontrabas og kunne bruge den viden til arbejdet med glassene.
Via medvirken i Danmarks radio blev EH hurtigt "verdensberømt" i sit hjemland, og senere gik turen til udenlandske tv-stationer. Han har spillet i det meste af Nordeuropa samt i Syd-amerika, Japan og Mellemøsten.
Det er blevet til koncerter med DR´s Underholdningsorkester, Århus og Ålborgs Symfoniorkestre.
Henrik er som en af de meget få vokset op med et glasinstrument i barndomshjemmet, og det musikalske samarbejde mellem far og søn har gjort en koncert med glasmusik endnu mere interessant, dynamisk og "enestående"!

En anderledes kirkekoncert ...

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Glasspillerne Henrik & Erik Hansen er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Glasspillerne Henrik & Erik Hansen

For booking af Glasspillerne Henrik & Erik Hansen ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Glasspillerne Henrik & Erik Hansen

 Glasspillerne Henrik & Erik Hansen
Info
Kontakt
Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648
Booking Tel: 7020 3648
Email: