Søren Krogh

Jeppe Aakjær-sange

Søren Krogh synger nye og gamle Jeppe Aakjær-sange på ny cd - indspillet med udenlandske musikere.

"Om denne cd har været savnet tror jeg næppe; men jeg synes den har manglet", siger Søren Krogh med et glimt i øjet. "Og jeg måtte gøre den færdig inden min næste cd med egne sange kommer i 2011".

Mange forbinder i dag Jeppe Aakjær med bondeidyl og høj sol fra en skyfri himmel, men den aakjærske verden er mere nuanceret end som så, hvad Søren Kroghs nye cd-udspil også er et klart udtryk for.
Søren Kroghs nye cd indeholder et håndplukket udvalg af Jeppe Aakjær-sange. Sange som ikke er skønsunget - men måske mere fortalt . som to mænd der sidder på en bænk og fortæller hinanden de her historier et sted ude på heden - eller på Enghave Plads for den sags skyld. Hvor og hvornår har ikke den store betydning. Men det har sangene til gengæld - også i 2010. Hele herligheden akkompagneret af nogle musikere, der ikke kender sangene. Sådan skulle det være for at få de gode historier frem.
"Jeg har altid været mere til Peter Thorup end til Erik Paaske - med al respekt for dem begge - og med denne cd har jeg villet hive den mere blå side frem af Aakjær", siger Søren Krogh. "Hovedparten af sangene er på en eller anden måde personskildringer, som nok er ca. 100 år gamle, men alligevel helt relevante".

Foruden en række velkendte Aakjær-sange som f.eks "Jeg er havren" og" Spurven sidder stum bag kvist", er der tillige fem helt nye kompositioner, dvs. 5 nye melodier til Jeppe Aakjær-digte. "Jeg var hele Jeppe Aakjærs produktion igennem og fandt en del digte, som ikke rigtig havde været brugt som sangtekster før. En håndfuld af dem fik ny melodi, og de finder forhåbentlig et nyt liv nu", fortæller Krogh og bemærker:
"Ikke mindst er "Svalen" en overset perle". Men også "Jovist er jeg en spillemand" og den nykomponerede "Nu er dagen fuld af sang" er friske bud. Der er i alt 13 Aakjær sange på albummet.


Sangene er akkompagneret af udenlandske musikere. Valget er faldet på udenlandske musikere, da de har kunnet gå mere fordomsfrit til sangene. "Ja, de er her vel alle sammen på en eller anden form for tålt ophold - før eller siden bliver de vel smidt ud af landet- men jeg har haft den fornøjelse at sætte dem til at spille disse meget danske sange, som ingen af dem kendte ret meget til, før vi gik i gang. Ideen var naturligvis, at såvel Emirs bosniske, Hals skotsk/australske som Perrys svenske musikalske rødder var at spore, men vigtigst af alt har egentlig bare været, at de helt uden musikalske præferencer bare kunne spille, hvad der faldt dem ind", uddyber Søren Krogh og fortsætter: "Det har været en fornøjelse at arbejde med dem. Musikerne kendte ikke sangene og har bare spillet, det der faldt dem ind. Jeg håber, det lyder lige så nemt og ubesværet som det har været".

"Det er helt uden sidestykke det mest sammensatte orkester, jeg har spillet med. Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle på landevejen med disse folk. Det kan gå hen og blive rigtig godt".

Kroghs arbejde med Jeppe Aakjær ligger rent kunstnerisk helt i forlængelse af hans arbejde med komposition af musik til digte af den nordjyske forfatter, Knuth Becker, som var meget inspireret af Aakjær. Krogh fik sit kunstneriske gennembrud i 2002 netop med Knuth Becker-cd'en, "Silhuetter".
I alt er det gennem årene blevet til 6 cd-udgivelser, medvirken på 10-12 combilation-cd´er og tæt på 2000 koncerter.

Line Up:
Søren Krogh: Vokal og guitar
Hal Parfitt-Murray: Violin, bratsch og mandola
Perry Stenbäck: Dobro og mandolin
Emir Bosnjak: Harmonika


Søren Krogh turnerer i 2011 og 2012 med disse sange i to opsætninger

Orkesterversionen med alle 4 medvirkende fra "Krogh synger Aakjær" eller
i duo form med Søren Krogh og multiinstrumentalisten, Perry Stenbäck.

"Der synges og spilles lige ud af landevejen med engagement og kærlighed. Og med musikere til rådighed, som ikke har noget etableret Aakjær-forhold i forvejen. Det borger for en velgørende friskhed, der er intet mindre end charmerende".
Vejle Amts Folkeblad *****

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Søren Krogh er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Søren Krogh

For booking af Søren Krogh ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Søren Krogh

 Søren Krogh
Referencer
Info
Kontakt
Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648
Booking Tel: 7020 3648
Email: