Sussie Nielsen

Irsk folkemusik

Fortryllende sange fra den irske sangskat, danske digte af Holger Drachmann, Thøger Larsen og Sophus Michaëlis, nykomponerede kærlighedsballader og viser fra Danmarks ældste folkevisesamling - Hundredvisebogen

Sussie Nielsen har studeret irsk folkemusik på Limerick University i Irland, Sussie Nielsen har sat musik til nogle af vores største danske digteres værker, har tre udgivelser bag mig hvoraf alle udgivelserne har været nomineret ved Danish Music Awards Folk og senest modtog jeg prisen Årets Danske Visealbum i 2007 for albummet Pigens Morgen. Til daglig er Sussie Nielsen kirkesanger i tre små landsbykirker i Assens provsti på Fyn.

I øjeblikket er Sussie Nielsen under forberedelserne til sin fjerde solo udgivelse. Denne gang tager Sussie Nielsen udgangspunkt i Danmarks - og verdens - første folkevisesamling, Hundredvisebogen. Viserne blev, på opfordring af Dronning Sophie, indsamlet fra hele landet af forfatteren og historikeren Anders Sørensen Vedel. Samlingen stammer fra Ribe, hvor den blev udgivet i 1594. I anledning af Ribes 1300 års jubilæum er fokus på denne store kulturarv og jeg samarbejder om projektet med Torben Bramming, præst ved Ribe Domkirke.

Sussie Nielsen har opdateret sproget fra gammel dansk til et mere nutidigt forståeligt sprog, og Sussie Nielsen har komponeret nogle skønne melodier til udvalgte sange fra samlingen.

Vi skal blandt andet møde den unge svend der vil fælde træerne i skoven for at få fat i fuglen der sidder i dem. Han bliver mødt af skovens mand som fortæller at hvis han vil have fat i fuglen må han lokke den til sig ved at give sit eget kød. Han skærer et stykke af sit bryst og straks flyver fuglen ned, spiser deraf og forvandler sig til en smuk jomfru. Man må give af sig selv for at opleve kærligheden.

Vi skal høre om dengang Kong Christian den 2. sad i fangehullet, om den unge mand der falder i søvn på Elverhøj og bliver forført at elverpigerne, og om rytteren der bliver konfronteret med Hedeby's genganger og hans dystre skæbne.

Sussie Nielsen kan tilbyde at stille op akustisk som trio, og jeg bliver akkompagneret af Kristine Heebøll på violin og harmonium og Fredrik Bock på lut, barok- og renæssance guitar. Vi synger sange fra den irske sangtradition, danske digte og sange fra Hundredvisebogen.

"Sussie Nielsen kom forbi Trefoldighedskirken på Thurø ved vores sommermøde i 2009. Hun sang fra en skat af irske viser og danske sange og egne kompositioner med en stemme så fortryllende, at det var som at vandre i fortryllede skove. Sussie Nielsen er en af Danmarks mest originale stemmer - et naturtalent med en gave, der er forædlet via den sangtradition, der hører den irske melankoli og dybe kristne arv til. Jeg kan ikke anbefale hende varmt nok."
Thomas Ø. Aallmann, sognepræst på Thurø.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Sussie Nielsen er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Sussie Nielsen

For booking af Sussie Nielsen ring til Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld

Sussie Nielsen

 Sussie Nielsen
Info
Kontakt
Kirkekoncertbooking tlf. 7020 3648
Booking Tel: 7020 3648
Email: